Espen Lilleberg

Møt et familiehjem

Karin og Arne har aldri angret på at de overtok ansvaret for Line (10).

Karin og Arne blir familieforeldre

"Jeg hadde flere ganger registrert at det ble søkt etter Familiehjem for barn og unge, men alltid tenkt at vi ikke var klare, at det ikke var en oppgave for oss."

Karin ser meg rett inn i øynene mens hun forteller om prosessen hun og mannen Arne har gått sammen, om hvordan de etter en lengre periode bestemte seg for å ringe for å få mer informasjon om hva det innebærer å være enten Familiehjem eller beredskapshjem. Selv hadde hun og Arne tre barn, to var allerede flyttet hjemmefra, sistemann gikk første året på videregående. På spørsmål om hva det var med akkurat denne annonsen som gjorde at det traff så veldig i magen, svarer Karin at hun ikke vet. Hun vet bare at hun ble sittende og lese om søskenparet på åtte år og fjorten som bodde i beredskapshjem, men som trengte å komme i et trygt og godt Familiehjem. Karin beskriver hvordan tankene gikk videre til hva Arne ville si, om han ville støtte henne i å ta kontakt eller om han ville si at det var helt uaktuelt. Hun la fra seg avisen og gikk videre i dagens gjøremål. 

På samme tidspunkt sitter Arne på bussen på vei hjem fra jobb. I avisen ser han samme annonse og tar seg i å bli sittende å tenke på barna. Hvem er de, hvor bor de, hva har de opplevd, og vil barneverntjenesten lykkes i å finne et godt hjem til barna var noen av tankene som raste gjennom hodet. 

Nå har det gått to år siden den dagen de begge ble opptatt av samme annonse, og prosessen med å bli familieforeldre startet. Familiens yngstemann er ikke lenger videregående eleven, men Line på 10 år. I samtalen med Karin og Arne forteller de om hvordan de via kurs og samtaler hvor ulike temaer knyttet til eget parforhold, foreldrerolle, samarbeid med barnevern og øvrig hjelpeapparat ble bedre kjent med seg selv og hverandre, men ikke minst, ble gitt mulighet til å stå ruset til oppgaven som lå foran dem. Arne forteller at en av de tingene han var mest bekymret for i forkant var om han ville klare å knytte seg til et barn med en ukjent bagasje. Karin bekrefter at det var en tanke som også hun tenkte i forkant, men at de begge har erfart at Line sakte men sikkert krøp inn i hjerterota deres. De er ærlige på at det har vært utfordrende dager, men som de sier, det har det vært med egenfødte barn også. Mest av alt er det gode dager hvor de ser at Line blir tryggere og tryggere, at hun utvikler seg i riktig retning, stadig tør mer, er sosial og fungerer fint med venner. På spørsmål om de ville gjort det samme om igjen, og om hva som har vært viktig for at de har lykkes i oppgaven, svarer begge at de ikke kan se for seg et liv uten Line. De er like tydelige på betydningen av at noen følger tett opp, støtter dem og deler gleden over Lines positive utvikling har vært avgjørende for at de har stått stødig underveis. 

Går dere med tanker om å bli Familiehjem? Ta kontakt for en uforpliktende samtale. 

Vi tilbyr: 

Konkurransedyktig arbeidsgodtgjøring
Fast oppdragsavtale
Ventelønn mellom plasseringer
Skattefri utgiftsdekning
Avlastningsordning
Vakttelefon og døgnberedskap
Jevnlig kursing og opplæring
Oppfølging fra fast fagkonsulent
Individuell- og gruppeveiledning

Send søknad til post@corvita.no

Familiesenter

Se våre pakkeløsninger

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum 1
Lorem ipsum dolor sit amet
1299 kr
Lorem ipsum
Innholdspunkt 1
Innholdspunkt 2
Lorem ipsum 2
Lorem ipsum dolor sit amet
2500 kr
spar -15%
Innholdspunkt 1
Innholdspunkt 2
Innholdspunkt 3
Innholdspunkt 4
Lorem ipsum 3
Lorem ipsum dolor sit amet
4000 kr
spar -30%
Innholdspunkt 1
Innholdspunkt 2
Innholdspunkt 3
Innholdspunkt 4
Innholdspunkt 5
Kompetanse ikon